Ymke Groenendijk

Ymke Groenendijk is al sinds jonge leeftijd actief in de paardensport. Ze heeft op diverse internationale stallen gewerkt en een groot aantal (jonge) paarden opgeleid. Ze is actief in de wedstrijdsport op ZZ-niveau springen en M1 dressuur. De ‘knopjes erop zetten’ en zorgen dat verschillende ruiters zo met een paard weg kunnen rijden, is iets wat haar erg veel voldoening geeft.

Toen Ymke zich begon af te vragen waarom het ene paard wel fijn loopt op bit A terwijl het andere paard er niks mee kan, is ze de opleiding tot bitfitter gaan volgen bij de IEEBF. Ymke had al een opleiding bewegingswetenschappen achter de rug en deze komt zeker van pas bij het bitfitten. Ymke is penningmeester van de IAEBF.

www.debitfitter.nl – www.fb.com/debitfitter – info@debitfitter.nl – 06 – 11 30 2000 – Drenthe

 

Linda DorlandLinda Dorland

Linda is jurylid en all-round O.R.U.N instructeur niveau 4. Ze heeft veel ervaring opgedaan in verschillende disciplines zowel in het rijden als het lesgeven. Wat haar opvalt is dat er toch nog een hele verbetering mogelijk is op het gebied van een goed passend bit en correct zittend hoofdstel. Vandaar de keuze om te verdiepen in het bitfitten. Ze heeft Prix St George dressuur gereden en veel verschillende paarden uitgebracht op wedstrijden. Ze houdt haar kennis up to date door bijscholingen en cursussen. Daarbij is Linda vice-voorzitter van de IAEBF.

linda@bitpassen.nlwww.bitpassen.nl – +31 (0)6 43 01 35 25 – Utrecht


Christie Dreessen10483260_343389015837178_1581331201304364744_o

Christie is al jaren actief als gebitsverzorgster. Door de vele problemen die zij tegen kwam in de paardenmond veroorzaakt door het bit heeft zij het concept bitfitting opgezet. Om op deze manier als gebitsverzorgster niet alleen het gebit in balans te brengen, maar daar ook een passend bit bij te vinden. Stang en trens gebruik is een speciaal aandachtsgebied voor Christie.

christiedreessen@hotmail.comwww.bitfitting.nl – +31 (0)6 24 87 73 82 – Noord-Holland

 


Remko Sweere

Remko is dierenarts en heeft zich toegelegd op tandheelkunde en manuele therapie bij het paard. Daarnaast is hij docent geweest bij de opleiding van de IEEBF en is voorzitter van de IAEBF.

info@remkosweere.nlwww.remkosweere.nl – +31 (0)6 30 14 84 30

 


 

Geraldine van de VenneGeraldine van de Venne

Als gebitsverzorgster van paarden is Geraldine op zoek geweest naar een opleiding en meer informatie over bitten en optomingen voor paarden. Zij wilde een correct advies geven om ruiter en paard te helpen.
Nu ben is ze al een aantal jaar actief als equine bitfitter voor alle disciplines (dressuur, jumping, western, mennen) en ook voor de recreatieve ruiters. Ook voor advies voor bitloze optomingen kunt u bij Geraldine terecht.
Geraldine is werkzaam in heel België en geeft regelmatig lezingen en clinics.

geraldine.vdv@outlook.comwww.equinebitfitter-gvandevenne.com – +32 (0)4 75 78 13 07 – België


Saskia ten CateOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saskia is fulltime werkzaam in het vakgebied tandheelkunde en heeft nog geen dag spijt gehad van deze keuze! Ze is direct bezig met het welzijn van de paarden die ze onder behandeling heeft en de verbetering daarvan. Dat is wat Saskia het liefste doet. Ook het technische aspect van dit vak vind Saskia leuk: het balanceren van het totale gebit (zowel de kiezen als de snijtanden) om zo te zorgen voor een optimale functionaliteit van het gebit en kaakgewricht.

saskiatencate@hotmail.comwww.paardengebitsbehandeling.nl – +31 (0)6 50 58 37 25 – Overijssel


Jacqueline van Gameren30156_103202249729579_8018496_n

awvangameren@hetnet.nl – +31 (0)6 23 05 03 52 – Gelderland

 

 

 


 

Cat van Goethem


foto_22_big

Cat begon haar bedrijf Cat’s Special Care na een opleiding voor paardengebitsverzorging aan The American School for Equine Dentistry. Tijdens haar opleiding kwam Cat in aanraking met de Bowen therapie, waarna ze ook daarin een opleiding volgde in Australië aan the Equus College for Learning and Research.
Daarmee is Cat de enige Equine Muscle Release therapeute in Nederland (ook is ze gediplomeerd als humane bowen therapeute). Naast haar dagelijkse passie in de gebitten en de anatomie is Cat fanatiek dressuuramazone op ZZL niveau, Orun niveau 4 gediplomeerd en dressuurjurylid t/m ZZL.
Vanuit deze achtergrond vind Cat het super gaaf om met een passend bit, bij te dragen aan topprestaties.
info@catsspecialcare.nlwww.catsspecialcare.nl – +31 (0)6 20 37 44 91 – Brabant


Lotte Klumper_MG_0133 (1)

Lotte is zelf opgegroeid met paarden en actief in de wedstrijdsport, voornamelijk in de dressuur. Daarbij heeft ze in 2016 de KNHS opleiding tot instructeur basissport gedaan. Omdat haar moeder gekwalificeerd zadelpasser is heeft ze al jaren meegemaakt wat goed passend harnachement kan doen voor een paard. Daarbij heeft ze zelf ondervonden hoeveel verschil een goed passend bit en hoofdstel kunnen maken. Ze hoopt met de kennis die opgedaan wordt via het IAEBF vele andere ruiters en hun paarden goed op weg te kunnen helpen.

info@bitfitservice.nl www.bitfitservice.nl – +31 (0)6-21 70 70 62 – Overijssel


 

Bianca Lodeweegsheader-980x370

Bianca’s hobby paardensport is in de loop der jaren uitgegroeid in een passie van werk in combinatie met het paard. Naast het rijden van jonge paarden en deze op te leiden tot het ZZ-licht niveau, geeft ze dressuurinstructie en jureert ze ook tot ZZ-licht niveau. Na verschillende studies te hebben gevolgd waaronder 2 jaar fysiotherapie heeft Bianca de ORUN opleiding gedaan. Deze heeft ze in 1998 volledig afgerond en is daarna doorgegaan met het geven van dressuurlessen.

bianca@joy4horses.nlwww.joy4horses.nl – +31 (0)6 22 29 93 81 – Gelderland


Iris Pinkster1499564_10152145711554636_981943122_n2-604x270

Iris werkt al haar hele leven met paarden. Bij haar baan in de tandheelkundige praktijk in het Medisch Spectrum Twente ziet ze gebitsproblemen voorbij komen. Ze begon zich steeds meer af te vragen met wat voor tandheelkundige problemen paarden te maken krijgen en hoe deze problemen voorkomen en verholpen worden. Naarmate Iris zich verder verdiepte in het paardengebit werd haar wens steeds sterker om zelf paardentandarts te worden om zo een actieve bijdrage te leveren aan het welzijn van deze prachtige dieren.

Paardentandarts – info@paardentandartspinkster.nlwww.paardentandartspinkster.nl – +31 (0)6 55 22 04 44 – Overijssel


Annelies DegolUnknown

Annelies haar liefde voor paarden ontstond al op zeer jonge leeftijd. Na enkele jaren rijden in de manege, kwam er een eigen pony. Vandaag de dag heeft ze nog steeds een paard en 2 gezelschapspony’s. Ze heeft altijd al een zeer ruime interesse gehad voor alles rondom het paard. Regelmatig las ze over het belang van een goed passend zadel. Annelies begon te twijfelen over de ligging van haar eigen zadel. Maar waar moet je dan naartoe? Aan welke eisen moet een zadel voldoen om passend genoemd te kunnen worden? Aangezien het hele fenomeen ‘zadelpassen’ haar meer en meer interesseerde, heeft ze ervoor gekozen om de MSFC-opleiding te gaan volgen.
In 2013 is ze met zeer goed resultaat afgestudeerd als zadelpasser en behaalde de certificaten van de zadelmakersopleiding.

info@saddle-solutions.bewww.saddle-solutions.be – +32 (0) 494 84 36 94 – België